Tamron Macro Objektív

//Tamron Macro Objektív

Tamron Macro Objektív

TAMRON MACRO OBJEKTÍV

Fotós felszerelésem fejlesztésének a legújabb darabja egy Tamron 90mm f2.8 VC USD macro objektív.

tamron_macro

Tamron Macro objektív

Eddig is volt macro objektívem, de az nem volt stabilizátoros. Ez az új Tamron objektív a stabilizátorral lehetővé teszi a fényképezést rossz fényviszonyok mellett is. Eddigi tapasztalatom szerint 1/15-öt kilehet tartani vele kézből. Többféle fotózásom van amikor hasznát veszem ennek az objektívnek, de legfőbb szerepe az esküvőkön lesz a készülődés fotózásánál. Az első pár teszt képet csatolom:

adrianmacrofoto_1

 

adrianmacrofoto_3

 

adrianmacrofoto_2

További tapasztalataim a macro objektívvel kapcsolatban: az objektív csak macro fotózásra használható, mert egyébként lassú a fókuszálása, vagyis csak fixen álló tárgyak fényképezésére használható. Ennek az objektívnek igen sok fényre van szüksége, hiába f2.8, ezért a kép akkor a legjobb ha van bőven fény, vagy megtudom világítani a tárgyat. Érdekes helyzet, hogy eléggé rekeszelni kell, hogy a tárgyból sok minden kellően éles legyen, de mégis egyes helyzetekben könnyen bemozdul a kép. Egyszóval ezt az objektívet is meg kell tanulni használni.

Szabó Adrián fotós

By |2018-03-29T08:57:46+00:00március 22nd, 2015|BLOG| Tamron Macro Objektív bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author: